– Kjellergutta har kommet på toppen. Er det ikke flott, sier Grethe Jordheim, styreleder i LHL.

Etter en temmelig trangbodd tilværelse i Grønnegata, har LHL fått femårskontrakt på Bane NORs eiendom på Tjuvholmen. De 100 kvadratmeterne i Grønnegata er byttet ut med 500 romslige kvadratmeter i det store bygget. Her har trearbeiderne, som møtes to ganger i uka, fått tre rom i øverste etasje til disposisjon.

– Og så lyse rom og se på den utsikten da, sier de, veldig godt fornøyde med å ha trukket vinnerloddet om plasseringen.

Også dreierne som har fått nye lokaler i første etasje, er godt fornøyd. Nå er nesten alle maskinene på plass, og de gleder seg til å møtes over hobbyen sin igjen en gang i uka, slik de har gjort i mange år.

Totalt har LHL 400 medlemmer, men de aller fleste er bare støttemedlemmer. Her er det ikke noe krav om å være hjerte- eller lungesyk for å bli medlem, men det kreves medlemskap for å være med på de ulike aktivitetsgruppene.

– Vi har allerede hatt folk på døra her som har lurt på om de kan få bli med, forteller Grethe Jordheim.

Tidligere hadde LHL også ei damegruppe, men akkurat nå ligger den nede. Jordheim håper den skal komme i gang igjen når bare all flyttingen er unnagjort. – Her har vi også mulighet for enkle trim- eller yogagrupper, eller kanskje ei strikkegruppe. Det er masse muligheter nå som vi har plass, sier Grethe Jordheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00