• MÅ REPARERES: Her er et eksempel på at kongleskulpturene ikke har tålt den harde bruken de blir utsatt for.

Kongleskulpturene var en gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond til den nye lekeplassen i Strandgateparken.

Treskulpturene som skal illustrere kongler ble heist på plass i november i fjor. Skulpturene er beregnet på å sitte eller ligge i. Sammen med den nye lekeplassen i Strandgateparken, utgjør de en fin helhet.

Men løse planker og skår i skulpturene, gjør at noe må gjøres.

Pakkes inn

Mandag hadde fungerende leder av avdelingen for bydrift i Hamar kommune Kari Svelle Reistad et møte med sekretær Ingrid Almlid Ottermo i Sparebanken Hedmarks kunstfond.

Det ble da besluttet å pakke inn skulpturene i plast i første omgang.

Det vil skje allerede på tirsdag, slik at ingen kommer i skade for å ødelegge klær eller bunader ved bruk av skulpturene 17. mai.

Reklamasjon

Kommunen og kunstfondet har startet en dialog mot leverandør og kunstner. De ser på saken som en reklamasjonssak.

– Trolig vil skulpturene bli tatt ned og fraktet til verksted for å bli reparert, opplyser Svelle Reistad, som synes situasjonen er kjedelig.

Når skulpturene fjernes, vil kommunen plassere ut benker på plassen midlertidig.

Kunstinstallasjonen i Strandgateparkens østlige hjørne kostet én million kroner for kunstfondet.

Konglene er 1,80 meter høye, 1,25 meter brede, og 1,25 meter djupe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.