Saken dreier seg om Vien bru i Vien-krysset på E6 gjennom Hamar.

I reguleringsplanen som for lengst er godkjent, var det forutsatt at brua skulle rives og erstattes av en ny i forbindelse med utvidelsen av E6 til firefelts.

Det var NRK Hedmark og Oppland som brakte nyheten mandag kveld.

– Utidig

Vien bru er over femti år, men den nye statlige vegbyggeselskapet Nye veier mener brua fint kan stå i femti år til.

Nå har Nye veier skrevet brev til Vegdirektoratet, og fått til svar at de må søke kommunen som planmyndighet på vanlig måte og få endringer i reguleringsplanen.

Adolfsen mener det er utidig av Nye veier å forsøke å omstøte allerede vedtatte løsninger.

Ni milliarder

– Reguleringsplanen er vedtatt. Prosjektet er verdt ni milliarder kroner. Da inkluderer det lys og konstruksjoner. At de nå kommer og vil endre pakka, er utidig, mener Adolfsen.

Vien bru eies av Hedmark fylkeskommune.

Dersom den gamle brua får bli stående, lurer Adolfsen på hvem som må ta regningen når behovet for vedlikehold melder seg, og om Nye veier i realiteten vil kutte kostnader og velte dem over på andre aktører.

Ordfører Einar Busterud mener ifølge NRK også at Nye veier forsøker å dytte regninga over på andre.

– Nye veier blir målt på om de greier å bygge veier billigere, og det er tre måter å gjøre det på; mer effektivt, å få andre til å betale mer av regninga, eller å gå ned på standarden. Det er vel en blanding de prøver seg på, sier Busterud til NRK.

Prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye veier på sin side sier til NRK at de ikke har noen intensjon om å overlate regninga til noen andre. Nye veier mener de ikke har byggeplikt på tiltakene i en reguleringsplan, og varsler at de vil forfølge saken og regelverket nærmere overfor Vegdirektoratet.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.