Kunstner Marit Justine Haugen og prosjektleder Johann Magnus Kjartansson fra arkitektfirmaet Haugen/Zohar var med da de tre nye stolene ble heist på plass.

– De er blitt veldig fine. Vi var nødt til å gjøre de sterkere, og da ble det stål og ebony til å sitte på, sier Marit Justine Hagen som har tegnet stolene.

De fem opprinnelige konglestolene som var en gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond, ble satt på plass i november 2016. Konglene var laget i furu, og etter knapt et halvt år var de så skadet at de ble tatt bort.

Erstatningen for de fem stolene holdt til tre nye stoler – og denne gangen i stål. Kortreist er det blitt, for det er Ringsaker Industriservice i Moelv som har laget stolene.

– Vanligvis jobber vi mye med sagbruk og rør, men det er veldig hyggelig å få lage sånt som dette. Ikke minst er det kjempefint å ha på CV-en, sier prosjektleder Tomasz Johnstad.

– Også så fint å få lage et sånt kunstverk til Hamar kommune når Ringsaker kommune fikk si kongle helt fra Kina, sier Bjørn Erik Jacobsen og ler, mens han justerer plasseringen på kongelstolene.

Etter hvert er det mange spennende kunstverk på merittlista deres. Det er samme firma som står bak den flotte Snøkrullen i Trysil, skulpturen «It’s possible» på Børstad og stjerna ved Prøysenhuset.

De nye konglestolene i lekeparken skal lyses opp på kveldstid. Nå som stolene er på plass, skal også benkene ved parken få en annen plassering.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.