– Alle bussene som normalt går gjennom Grønnegata vil stoppe for både av- og påstigning. Unntaket er ekspressbussen 171 til og fra Gjøvik, som ikke stopper ved de nye holdeplassene, forteller informasjons- og markedssjef Cathrine Glomsvoll i Hedmark Trafikk.

Når holdeplassene tas i bruk avhenger av når Statens vegvesen godkjenner dem, men Glomsvoll regner med at det skjer i nær framtid.

Det er også endringer for noen bussruter. Holdeplassene Nordahl Griegs gate 20, Løypevegen og Nordahl Griegs gate 54 dekkes ikke lenger av Bybuss 5 Smeby-Hamar.

Ny holdeplass som erstatning for disse kommer i Norsengsgate, og busskilt settes opp før ruteendring. I tillegg betjenes ikke lenger holdeplassen Statens Hus. Spesielt for reisende fra Nordahl Griegsgate 54 er nærmeste holdeplass Tomlestadvegen ved blokkene. Det er nå halvtimesavganger fra klokka 06.00-18.00 mandager til fredager og timesavganger klokka 18.00-22.30. Lørdag er det halvtimesavganger klokka 08.30-18.00 og timesavganger klokka 18.00-22.30.

Bybuss 4 Sandvika-Hamar har siden mandag timesavganger i ukedagene klokka 06.00-18.00 og lørdager klokka 08.00-18.00.

Bybuss 4 Ingeberg-Hamar har nå timesavganger i ukedagene klokka 06.30-22.30 og lørdager klokka 08.30-22.30.

Linje 170 Retning Gjøvik-Elverum har fått avgang fem minutter tidligere på hele strekningen, og retning Elverum-Gjøvik går fra Hamar skysstasjon 49 minutter over hel time.

Hedmark Trafikk melder også om suksess for sommerens busskampanje der man kunne kjøre buss i hele fylket for en tier. Både sommerbilletten og 10 kroner hele juli på alle linjer har bidratt til en positiv utvikling på reisestatistikken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.