– Benkene er kjempefine. Til de eldre som klarer å klage på dette vil vi si en ting: Ta en bolle!

Det sier Kristian Bjerkås (25) fra Hamar, Christoffer Haugom (26) fra Hamar og Atle Midtsveen (27) fra Stange til HA.

De tar IT-utdanning ved Centric IT Academy på Østre torg. Sånn sett er de nærmeste nabo til de nye benkene.

HA skrev om benkene – og tilsvarende installasjoner i Strandgateparken, i lørdagens papirutgave. Hamar kommune uttalte at man håpet at benkene, med tilhørende bord, på Østre torg ville bli brukt av ungdommen og at benkene i Strandgateparken ville tiltrekke seg småbarnsforeldre.

Årsaken til den uskyldige «segregeringen» er at Østre torg, og da særlig posthustrappa, brukes en del av unge skatere. Strandgateparken er som kjent veldig populær for folk med unger.

Da den samme artikkelen ble publisert på Facebook (kommentarene leser du under artikkelen) tok det ikke lang tid før flere eldre skrev meldinger som «Hva med oss eldre?».

En rekke innlegg for og mot er å lese på HAs Facebook.

– Hva tenker dere om at en så hyggelig sak kan skape slike reaksjoner?

– Dette er et godt eksempel på at det er mulig å klage på alt. 2017 er virkelig det året da det har gått sport i å bli fornærmet, sier de tre brukerne i 20-årene og understreker følgende:

– Vi gleder oss til å bruke benkene. Det ble finere nå!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.