Ved halv seks-tiden mandag morgen ferdigstilles og åpnes en ny omkjøringsvei i krysset Ringgata-Furnesvegen, hvor det pågår byggearbeid for å legge nye vann- og avløpsrør og lage en ny rundkjøring. Da stenges også den nåværende omkjøringsveien.

- Det vil nok ikke utgjøre noen stor endring for trafikkantene, det eneste er at man må kjøre på andre siden av den fremtidige rundkjøringen, sier byggeleder Ragnar Helstad i Statens vegvesen.

Endringen gjøres for å legge til rette for neste steg i byggeprosessen. 

- Det er for å koble sammen vann- og avløpsledningene som nå er lagt frem til den gamle omkjøringsveien. Den nye omkjøringsveien vil nok være i bruk i 3-4 måneder fremover, sier Helstad.

Oppfordrer til å følge skiltet omkjøring

Byggearbeidet har fått mange bilister til å velge alternative ruter på vei inn og ut av Hamar sentrum. Helstad oppfordrer imidlertid bilister til å bruke de skiltede rutene, og unngå å kjøre igjennom boligfelt.

- Det er mange som kjører gjennom boligområder, noe som er uheldig. Særlig på Mæhlumsløkka har det vært en stor økning i trafikken, noe vi vil unngå, sier Helstad, og legger til:

- Disse gatene er ikke dimensjonerte for trafikken som går gjennom Ringgata og Furnesvegen, og vi ønsker at flest mulig biler bruker omkjøringsveien, eller nå som sommeren nærmer seg heller tar sykkelen.

håper å rekke fristen den 30. september

På tross avforsinkelser underveis i byggearbeidet, sier Helstad at de vil forsøke å rekke ferdigstillelsesfristen, som er den 30. september 2018.

- Ja, vi jobber mot denne datoen, sier han.

I mellomtiden håper han trafikkantene viser hensyn når de passerer byggesonen.

- Det er klart at det er lagt opp til at trafikken skal fungere optimalt rundt byggeområdet, men vi er avhengige av at trafikkanter tar hensyn, og passerer forsiktig, sier Helstad.

Fakta

Vegarbeidet i Ringgata

Hias, Hamar kommune og Statens vegvesen samarbeider om å legge nye vann- og avløpsrør, og å bygge en ny rundkjøring i krysset Ringgata-Furnesvegen, hvor det tidligere var et lyskryss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.