Hamar Arbeiderparti har årsmøte onsdag kveld. I fjor ble det et svært turbulent årsmøte, hvor det ble gjort forsøk på å kaste leder Thomas L. Jørgensen, uten at det lyktes.

I år er ikke Jørgensen på valg, og valgkomiteen innstiller på at han fortsetter ut årsmøteperioden som er fram til 2018.

Solli går ut

Jørgensen har gjort det klart at han vil gi seg som partileder når denne perioden er omme.

– Ved neste årsmøte har jeg vært leder i seks år. Da er det på tide at noen andre tar over, sier Jørgensen.

Tidligere statsråd, næringslivsleder og nå selvstendig konsulent Sylvia Brustad sa ja da hun ble spurt av valgkomiteen om å bli ny politisk nestleder. Grete Solli, som er nestleder, har frasagt seg vervet, men vil fortsatt møte i styret som gruppeleder.

Utvikle Hamar

– Det er årsmøtet som velger, men jeg har stilt meg til disposisjon for Hamar Arbeiderparti. Det er fordi jeg har lyst til å være med og utvikle Hamar og regionen videre, sier Brustad.

– Betyr det at du er aktuell som ny leder i Hamar Ap når Jørgensen gir seg om et år?

– Det har jeg verken tenkt på eller sagt ja til. Hva som skjer om ett, to eller tre år, har jeg ikke tenkt på. Jeg har nettopp etablert mitt eget rådgivningsselskap, og mener at nestledervervet lar seg kombinere med det, sier Brustad.

Ingen dører lukket

Brustads navn har gjentatte ganger vært oppe i forbindelse med ordførernominasjoner i Hamar Ap. Ved forrige nominasjon ble hun spurt om å stille på lista, men sa nei.

– Er du aktuell som ordførerkandidat for Hamar Ap til kommunevalget i 2019?

– Hamar Ap har satt ned et utvalg som skal finne ordførerkandidat. Nå har jeg sagt ja til å gå inn i styret. Jeg har ingen dører lukket. Jeg har ikke tatt stilling til dette enda, sier Brustad.

Fornøyd

Leder Anne-Lise Bakken i valgkomiteen sier de er godt fornøyd med at Brustad har stilt seg til disposisjon. Ved siden av Brustad, er også tidligere tippesjef Torbjørn Almlid på veg inn i styret. Hilde Nyutstumoen er innstilt som ny sekretær, etter at Eva Bækkel har frasagt seg midt i perioden. Hun ble nylig valgt som leder i Hamar Arbeidersamfund.

– Valgkomiteen er fornøyd med at Brustad sa ja. Hun kan tilføre ny energi til styret, og bidra til strategisk tankegang i forhold til Hamar-samfunnet, sier Bakken.

Nora Mageli og Maria Amala Hollen er begge foreslått som nye som varamedlemmer til styret. Varamedlemmene møter fast.

Årsmøtet i Hamar Arbeiderparti skal også velge medlemmer til partiets seniorforum. Valgkomiteen innstiller på at Jan Larsen blir gjenvalgt som leder.

Les også
NYHET

Les alt som skjedde på det dramatiske årsmøtet til Hamar Ap.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00