Sammen med Storhamar og Hamar Lions, er Vang Lions club klar med 3.000 kalendere. De er allerede i gang med salg rundt på dørene, og førstkommende og neste lørdag vil de også selge kalendere på CC Mart’n, på CC Hamar og på Maxi. Noen butikker har også kalenderen til salgs.

Og går det som tidligere år, blir Lions-klubbene utsolgt før vi går over i 2018. Da vil 200.000 kroner gå til å dekke folkegaven som klubbene har gitt til Hamar sykehus – et nytt apparat for undersøkelse av føflekkreft.

– Det overskytende vil vi gi til to gode lokale formål, sier Kjell Børresen.

De tre klubbene har tidligere fått inn 100.000 kroner på balløpet i Kirkebakken til inntekt for folkegaven.

Børresen og Even Nashoug, som begge har vært med i kalenderkomiteen som er felles for de tre klubbene, håper og tror at årets kalender vil slå godt an. Mens de tidligere år har hatt bilder som har vært rundt 100 år gamle, har de i år satset på litt nyere bilder.

Her er det glimt fra åpningen av Stenfjellhytta for 50 år siden, og her finner du bilde av den kjente folkevogna til Frisholms trafikkskole på vei over Mjøsisen i 1970. Her er det også flere bilder med store folkemengder, både fra en HamKam-kamp i 1969 med gamle Fredvang i bakgrunnen og fra skøyteløp på Hamar stadion i 1948.

– Og her er det bilde av Vang guttemusikkorps fra 1956; der ser du meg ytterst til høyre, sier Nashoug.

Kalenderen rommer også bilder fra Ramseth-gården (- Der var vi og spilte på jukeboksen etter skoletid), fra Hamar mart’n og fra våronna på Stensby ved Korslund. Og enda er vi ikke kommet fram til desember i kalenderen. Lions-klubbene har gitt ut kalenderen siden 2000, og har i disse årene delt ut over tre millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.