• FIN BAKSIDE: Også baksiden på den nye fanen, er veldig fin. F.v. Jonathan, Ingvild Madsen, Maryan og Helene.
  • BOLLER: Etter fanemarkeringen var det helt på sin plass med boller og brus. Her f.v. Eirik, Helene og Lavrans.

Den gamle 17. mai-fanen til Prestrud barnehage stammet fra barnehagens åpningsår i 1973. Visst hadde den sin sjarm, men pinnen var så kort at den som bar den slettes ikke så noen ting. Og det er jo litt dumt.

Det falt en kommentar om den falmede fanen til Prestrud barnehage i fjorårets 17. mai-tog. Etter det fant ansatte og foreldre ut at de i fellesskap skulle skaffe barnehagen en splitter ny fane.

Egendesignet

Både høst og vinter har gått med til arbeidet. Mandag var barn og foreldre invitert til høytidelig innviing av fanen. Det er pedagogisk leder Ingvild Madsen sammen med de to barnehagemødrene Therese Sveum og Irina Hagen som har designet og produsert fanen.

– Vi har involvert barna, og de har tegnet dyr, trær og mennesker på fanen. Vi tok utgangspunkt i hva som gjør oss glad, forteller Madsen.

Glad i is

Fem år gamle Jonathan Martinsen er i hvert fall ikke i tvil om hva som gjør han glad om dagen.

– Det er is! I fjor spiste jeg i hvert fall to iser på 17. mai, forteller femåringen, som ikke har noen planer om å spise færre iser denne 17. mai-feiringen.

Styrer Ingrid Steigen Hellerud i Prestrud barnehage er imponert over foreldrenes innsats. Det er ikke få timer som har gått med.

16. mai skal ungene i Prestrud barnehage ut og øve seg på å gå i tog med den nye fanen, før det gjelder for alvor i småbarnstoget 17. mai.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.