– Vi kommer til å passere det vi fikk inn av forhåndsstemmer for to år siden, sier valgfunksjonær Liv Nybu.

Ved tretiden på torsdag ettermiddag hadde allerede 90 kommet innom Rådhuset for å stemme.

Sammen med sin faste kollega over flere år, Ellen-Marie J. Dobloug, tar Nybu imot og veileder besøkende som skal forhåndsstemme til årets stortingsvalg.

– Kanskje vi bikker hundre bare i dag. Det kan sies å være målet i dag, sier Nybu.

Fra fredag, 8. august klokka 10 kunne man forhåndsstemme i Hamar rådhus, men folk begynte å komme allerede en time før.

– Folk kom klokka ni, men vi åpna jo ikke før ti. Fra da har det vært liv og røre, sier Nybu.

På ettermiddagen kunne valg- funksjonær-veteranene, som de selv kaller seg, ta en pust i bakken. Inn kom Birgit S. Schau for å forhåndsstemme noe hun alltid gjør.

– Jeg er som regel bortreist denne dagen. I år er jeg i Spania, sier Schau.

Inge Dahl har også kommet denne dagen for å forhåndsstemme. Han er rutinert og vet akkurat hva han skal. Han pleier å forhåndsstemme ved hvert valg.

– Jeg vet hva jeg vil stemme på forhånd. Den drittslenginga og debatteringen før valget endrer som regel ingenting, sier Dahl.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.