I dag starter arbeidet med å bygge rundkjøring i krysset ved Glasshuset, og Hias/Hamar kommune forsetter arbeidet med å legge nytt vann- og avløpsnett. Nå på strekningen som blir stengt.

Under byggeperioden må det påregnes forsinkelser for trafikantene.

Ringgata vil bli stengt i hele byggeperioden. Furnesvegen vil holdes åpen, med unntak av en kort periode med arbeid med ledningsomlegging som kommunen skal gjøre. Som følge av redusert framkommelighet anbefales trafikantene å beregne ekstra tid i anleggsperioden.

Bruk gjerne alternative kjøreruter om det lar seg gjøre. Og om du har mulighet til det, oppfordres du til å la bilen stå – ta sykkelen eller gå. Det er oppfordringen fra Statens vegvesen. 

Uansett beklager Statens vegvesen, Hias og Hamar kommune de ulempene anleggsarbeidene medfører for trafikantene, og for beboere som opplever økt trafikk i sine nærområder.

Dette skal skje

Prosjektet omfatter ombygging av dagens fire-armede lysregulerte kryss (fv.77 x fv.222) til en ny fire-armet rundkjøring. I gjennomsnitt passerer cirka 16.000 kjøretøy i døgnet gjennom krysset.

Det er utfordringer i kryssområdet med liten avstand til eksisterende bebyggelse. For å få tilstrekkelig plass til ny rundkjøring er to boliger innløst, og nytt areal erverves til vegformål. Samtidig må Ringgata senkes på grunn av stor stigning vestover.

Stenger veg

Enda en veg blir stengt i Hamar i den nærmeste tiden.

Hamar kommune ønsker å opparbeide gjennomgående fortau langs Furnesvegen, noe som medfører at dagens avkjørsel og gjennomkjøring bak Hamar domkirke må stenges permanent.

Kommunen ønsker i tillegg å etablere kommunale parkeringsplasser bak kirken. Det blir stengt med kantstein mot Furnesvegen og etablert en opphøyd øy som belegges med kantstein. Statens vegvesen Seksjon for plan og trafikk vurderer tiltaket som prioritert i samarbeidsprosjektet «Sykkelbyen Hamar», og forutsetter at Hamar kommune har vært i dialog med bruker av området og at deres hensyn blir ivaretatt. Kommunen pålegges driftsansvaret for fortauet.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.