Da vet alle som har bodd i Hamar ei stund at det er Hamar Konfeksjon det er snakk om. Den grå hjørnebygningen fikk hun bygget sammen med mannen sin, Arne Bjørnstad, i 1960, og derfra er det sørget for solide arbeidsklær gjennom alle år. Men til jul regner Ruth med at hun lukker dørene for godt.

– Jeg har hatt den samme regnskapsføreren gjennom 60 år, og nå er han blitt 87. Og det var han som ymta frampå at det kanskje var på tide å gi seg. Så da blir det slik. Men det blir nok våren og kanskje sommeren med før alt er avvikla, sier hun.

Egentlig begynner denne historien lenge før 1960. Ungjenta fra Rudshøgda fikk seg jobb på Brumunddal Konfeksjon, bare 16 år gammel og uten noe særlig sømerfaring. Det var her hun møtte Arne, og bare to år etter ble de ansatt i en nystarta konfeksjonsbedrift i det som nå er et treningssenter på Storhamar. Ruth ble bestyrer, bare 18 år gammel. Etter noen år her starta de for seg sjøl, hos søsteren til Arne, ikke langt fra dagens lokaler. Her ble de i sju år før de satte i gang med eget bygg i 1958/59.

Arne ble borte for 38 år siden.

– Jeg måtte jo bare ta fatt sjøl. Vi hadde 20 syere på det meste, men fikk heldigvis god hjelp av en flink tilskjærer, forteller Ruth Bjørnstad, som gjennom alle disse årene har hatt mange lokale bedrifter som kunder. De siste plaggene ble sydd for vel 20 år siden, etter det har hun kjøpt inn arbeidsklær fra de store kjedene.

– Jeg har vært vært vant til å jobbe all min dag, har alltid vært ei fabrikkjente. Det blir litt rart å stenge dørene her, for jeg har møtt utrolig mange trivelige folk, sier Ruth Bjørnstad, som de siste dagene har fåttmange gode klemmer fra gamle kunder som vet hva god service er.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.