• ØSTRE GATE: Gatene spyles samtidig som det feies. FOTO: Trude Ånnevik

– Vi kan ikke garantere at vi rekker over alt innen 17. mai, men vi gjør så godt vi kan, sier ingeniør på veg, Per Kristian Bergstrøm i avdelingen bydrift.

Han lover at iallfall alle fortau, gang- og sykkelstier skal være klare innen den tid.

– Det er sikkert mange syklister som er ivrige på å komme seg ut, og det kan være litt skummelt i svingene med mye grus, sier han.

SPYLES SAMTIDIG

Det er kommuneentreprenøren som har ansvaret for feiingen for både Hamar og Stange og det er satt opp plan for feiing i begge kommuner. Siden det også spyles samtidig som det feies, er de avhengig av varmegrader. Der betyr at de ikke kan starte feiingen tidlig på kalde morgener.

Bergstrøm ber om at beboere ikke legger ut for mye kvist og kvast når feiebilen skal komme.

– Enkelte koster opp grus fra grøfta, og det går greit hvis det ikke er for mye. Men vi har opplevd at noen legger fram juletre i vegen, og det går ikke bra. Blir det for mye av det, så blir vi forsinket, sier han.

I de smaleste gatene i sentrum blir det satt opp skilt når det skal feies for å hindre at det står biler parkert.

– Vi kommer ikke til å gjøre det i boligområdene, men det sier seg selv at gatene blir renere jo færre biler som står parkert, sier Per Kristian Bergstrøm.

HER feies det

I uke 14 og 15 var det feiing av fortau, gang- og sykkelstier, samt Tangen og sentrumsgater som sto på programmet. Feiingen i sentrum vil også fortsette i tiden som kommer. For øvrig ser feieprogrammet slik ut:

Uke 17: Bekkelaget (5 dager), Nedre Storhamar (2 dager), Børstad, Briskebyen, Disen (5 dager), Solvang, Smeby (3 dager).

Uke 18: Ridabu (3 dager), Hjellum (1 dag), Prestegårdsjordet (3 dager).

Uke 19: Sagatun, Ankerløkka, Rollsløllen, Vestbyen (6 dager).

Uke 20: Gata, Ilseng, Starhellinga (4 dager), Holsjordet, Ajer (4 dager).

Uke 21: Hamar Vest, Prestrud (5 dager), Parken, Navneberget, Hushagafeltet (5 dager).

Uke 22: Ingeberg (4 dager), Stormyra, Bondesvea (4 dager), Mælumsløkka, volljordet (2 dager).

Uke 23: Vangli, Rysvea, Grubhol (2 dager), Slemsrud, Greftenenga (2 dager), Greftenmoen, Kirkebyenga (1 dag), Åsbygda (1 dag).

Uke 24: Parkeringer (4 dager).

På Hamar kommunes hjemmeside kan du også sjekke når din gate står på feieprogrammet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.