Etter den spede starten i 2014 med to boder, er det nå klart for fjerde sesong. Og det er ikke rart Linn er spent på mottakelsen: På de to siste markedene i 2016 var det vel 300 boder. Hvor mange tusen mennesker som la søndagsturen til Strandgata, er det knapt noen som vet.

– Dette er blitt akkurat det jeg ønsket meg. Jeg ville skape noe som ga liv til sentrum, lage en arena der folk møtes, prater, smiler og leg. Og kjøper de noe i tillegg, er det veldig hyggelig, sier Linn Byberg.

Reiser langt

Det er laget en Facebookside for loppemarkedet, og de som stiller med bord er blitt oppfordret til å melde sin ankomst. Men de aller fleste kommer bare med bordet og sakene sine, og det er helt greit.

Ryktene om loppemarkedet har for lengst nådd langt utenfor Hamar. Det kommer tilreisende fra Oslo, Gudbrandsdalen og andre sida. I fjor var det en som dro fra nord for Trondheim for å få med seg det han mente var et markeds som overgikk det meste!

MAT OG KULTUR

Hun holder fremdeles litt i trådene. Kommunen har stilt noen krav, og hun passer på at de oppfylles. I fjor hadde hun et ønske om mer kultur og mat, og det følger hun opp. Utover sommeren vil både PS Dance, kor, lag og foreninger stille opp og vise seg fram. Lørdag er det Bondens Marked i sentrum, men flere av dem dukker også opp søndag. På de siste markedene har det også vært asiatisk mat.

– Men nå er dette blitt så stort at folket sjøl har tatt over. Det kan stadig utvikle seg, sier Linn Byberg som denne uka trolig har vært Yr.nos hyppigste kunde.

Det ligger an til å bli ei utrolig folkerik helg i Hamar. Foruten Bondens marked, er det musikkens dag, samling for Old bikers, diger bilmesse i Vikingskipet, for ikke å snakke om AnJazz med fargerikt opptog og konsert lørdag. Søndag kan det toppe seg med loppemarked.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00