Har du vært på Greveløkka med skøyter på en tirsdagskveld og følt at det var litt for trangt om plassen til å leve ut drømmen som NHL-proff? Fatt mot. Til neste vinter kan du også passe puck, gjøre en piruett eller legge ut på en 10. 000 meter til langt på kveld på Børstad.

– Folk har etterspurt lys på isbanen i hele vinter, og vi vil ha opp lys for at isbanen skal bli mer brukt, forteller Kari Svelle Reistad i Hamar kommune.

støper snart

Det betyr at Hamar kommune følger opp sitt eget vedtak i formannskapet. I disse dager eter gravemaskinene fra Skyttermoen anlegg seg grådig nedover i hard tele rundt den naturfrosne isbanen. Det er første steg mot seks lysmaster på 300 lux som skal lyse opp den store isflaten.

– Det er planlagt at man skal begynne å støpe fundamentet til lysmastene om halvannen uke, opplyser maskinfører Morten Skyttermoen til Hamar Arbeiderblad.

Ifølge kommunen skal lysmastene stå helt ferdig i august, i god tid før skøytesesongen. Det vil også bli noen opphold i anleggsperioden, blant annet på grunn av NM i stafetter på friidrettsbanen 20. og 21. mai, siden området skal brukes til parkering.

– ET KJEMPEANLEGG

Isflaten på Børstad kan fra før skilte med å være stor nok til å huse bandykamper for voksne. HIL Bandy spilte en seriekamp på banen mot Drammen i fjor, og bandyen har signalisert at de vil fortsette å bruke anlegget i framtiden.

Det er også rom for lengdeløp i ytterkant av flaten, og nå vil det videre legges til rette for et lekeområde på den ene kortsiden. Her kommer det opp fire mindre lysmaster med noe redusert lysstyrke.

– Det har blitt og blir et kjempeanlegg som mange kan bruke. Vi regner med at det blir bra trøkk på skøytebanen her til neste år, forteller banemester Ole Jacob Skaug i Hamar Idrettspark og Hamar IL.

ny glød på fotballbanen

Men det er ikke bare skøytefolket som kan se fram til lysere tider på Børstad. Fotballfolket kan i tillegg forvente ny gnist.

For da kunstgressbanen ble rehabilitert høsten 2014, lot kommunen lysanlegget stå som det var. Så kom klagene på at lysforholdene var for dårlige, og det ble allikevel skiftet pærer og armaturene ble vasket. Utbedringene lyste dessverre ikke opp tilværelsen, så nå skal man brenne til. Alle lysarmaturene skal byttes slik at de får en kraft på 300 lux, tilsvarende som på isbanen. Eksisterende master og fundament gjenbrukes.

Kostnadene for hele prosjektet på Børstad er beregnet til 3,3 millioner NOK pluss MVA.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.