Fredag ble de åtte benkene overrakt til Hamar kommune i en hyggelig seremoni i sola ved undergangen forbi gapahukene. Ordfører Einar Busterud takket for benkene og håpte at de ikke lider samme skjebne som en del andre benker som har stått langs gangvegen.

– Jeg er kjempeglad for at dere har tatt initiativ til at enda flere kan få se på denne flotte utsikten, sa Busterud.

Det var nettopp Grethe Jordheim som fikk ideen til disse enkle benkene. Hun sendte søknad til Extra-stiftelsen og fikk 30.000 kroner til formålet. Av dette er det altså blitt åtte benker som blir satt ned med passe avstand mellom Jessnes og vannverket. Benkene blir boltet fast – i håp om a de får stå i fred.

– Håpet vårt er at de blir mye brukt. Blant våre medlemmer er det både hjernesalg- og hjertesviktpasienter, og vi vet at de kan ha vanskelig for å gå langt. Men hvis de nå klarer å gå 100 meter til første benk, sette seg nedpå litt, og kanskje går 100 meter til før de snur, da har de kanskje gjort noe de ikke har klart på lenge, sa Grethe Jordheim.

Flere av medlemmene i LHL hadde tatt turen og fikk være med å skåle i champagnebrus. – Det er mange som bruker denne turvegen så benkene blir nok brukt, mente Kåre Andersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.