Det er systua på Domkirkeodden og elevene på VG2 og 3 på Design og Håndverk som nå går i gang med et omfattende brudekjoleprosjekt. 13 av elevene skal tegne og sy en brudekjole ut fra brukte brudekjoler, gjerne ispedd litt brokade, silke, bånd og annet som passer inn. Den 14. eleven, Tanja Otnes Undseth, går på VG3 og er utplassert på systua på Domkirkeodden to dager i uka. Hun skal også designe og sy brudekjole, men da til ei som faktisk skal gifte seg i 2017.

– Vi er derfor på leting etter ei brud som er villig til å være med på prosjektet. Hun får være med og utforme kjolen, innenfor de grensene som er satt for prosjektet, og hun må være med når kjolen skal vises på catwalken i Hamardomen på slutten av skoleåret, sier leder for systua på Odden Torunn Meyer.

Kjolene som sys skal vises fram som en del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden i juni. Det ligger til grunn for samarbeidet mellom systua og skolen. I år er det senmiddelalder og renessanse som er temaperiode for festivalen, og det betyr også at kjolene som sys må ha elementer fra denne perioden. Men her er det snakk om redesign så det er slett ikke sikkert du kjenner igjen kjolen du leverer inn.

– Selskapskjolene behøver slett ikke være hvite, for i denne perioden kom det inn mye farger. Knapper med glitter og stas, bånd, tyll, brokade og perler mottas med takk, sier Torunn Meyer.

Hun håper både framtidige bruder og de som har kjoler og stoff å avse tar kontakt med henne innen 1. desember.

– Jeg gleder meg til å starte på oppgaven, sier Tanja Otnes Undseth.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.