Det er systua på Domkirkeodden og elevene på VG2 og 3 på Design og Håndverk som nå går i gang med et omfattende brudekjoleprosjekt. 13 av elevene skal tegne og sy en brudekjole ut fra brukte brudekjoler, gjerne ispedd litt brokade, silke, bånd og annet som passer inn. Den 14. eleven, Tanja Otnes Undseth, går på VG3 og er utplassert på systua på Domkirkeodden to dager i uka. Hun skal også designe og sy brudekjole, men da til ei som faktisk skal gifte seg i 2017.

– Vi er derfor på leting etter ei brud som er villig til å være med på prosjektet. Hun får være med og utforme kjolen, innenfor de grensene som er satt for prosjektet, og hun må være med når kjolen skal vises på catwalken i Hamardomen på slutten av skoleåret, sier leder for systua på Odden Torunn Meyer.

Kjolene som sys skal vises fram som en del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden i juni. Det ligger til grunn for samarbeidet mellom systua og skolen. I år er det senmiddelalder og renessanse som er temaperiode for festivalen, og det betyr også at kjolene som sys må ha elementer fra denne perioden. Men her er det snakk om redesign så det er slett ikke sikkert du kjenner igjen kjolen du leverer inn.

– Selskapskjolene behøver slett ikke være hvite, for i denne perioden kom det inn mye farger. Knapper med glitter og stas, bånd, tyll, brokade og perler mottas med takk, sier Torunn Meyer.

Hun håper både framtidige bruder og de som har kjoler og stoff å avse tar kontakt med henne innen 1. desember.

– Jeg gleder meg til å starte på oppgaven, sier Tanja Otnes Undseth.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00