Det er ildsjeler i Hamar Skiklubb som har kjørt opp den nye skiløypa i Ankerskogen på oppdrag fra Hedmarken Turistløyper. Tidligere har skiløypa i Ankerskogen begrenset seg til en runde på de flate slettene. Men nå er den utvidet med lysløype gjennom skogen, totalt 2,1 kilometer. Totalt har den nye lysløypa kostet vel én million kroner.

Wenche Enge, konsulent for idrett i Hamar kommune og daglig leder for Hedmarken Turistløyper og forvalter for park og idrett, Annebeth Bakker er veldig fornøyd med det nye tilbudet og håper mange vil bruke løypa.

– Ankerskogen er veldig mye brukt allerede, både sommer og vinter, og vi tror at den nye lysløypa kan appellere både til barnefamilier, eldre og til folk som vil trene, sier Wenche Enge.

Den nye lysløypa har ledpærer som dempes på natt. Men det er et ønske at det skal være lys for at folk som går tur skal føle seg tryggere.

Hamar skiklubb har vært ute med snøskuter både seint og tidlig den siste tida. De har sørget for utallige kilometer med oppkjørte løyper. I tillegg til løypene i Ankerskogen, kan du går rundt Vold/Lund, med tilførselsløyper fra Mæhlumsløkka, Smeby og Hol, det er løyper i hele Furuberget, i Frøbergsberget og Klukhagan, på jordene i Furnes, en flott runde ved Olrud, samt løyper til Gjerlu og Kylstad.

Kolbjørn Henjum oppfordrer skigåere til å følge med på skisporet.no og på løypeoversikten til Hamar og Hedemarken Turistforening.

– Så har jeg liten henstilling.; ikke gå i skisporene. Det er kjørt opp et skuterspor uten løype ved siden av så det er fullt mulig å gå på beina uten å ødelegge skisporene, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.