Det er Bilia som sponser Kreftforeningen med aksjonsbil, og Morten Midtby regner med at den kommer til å trille rundt 7.500 kilometer innen årets krafttak er avslutta.

For selv om selve Krafttak mot kreft ikke er før i uke 10 og 11, er det mye som skal planlegges i ukene som kommer.

– Vi har utrolig mange samarbeidspartnere rundt i de 48 kommunene i Hedmark og Oppland, og vi kjører veldig mye. Derfor betyr denne bilavtalen veldig mye for oss, sier Morten Midtby.

– Vi har stor pågang fra aksjoner som gjerne vil ha bilavtaler, og vi skulle gjerne ha hjulpet alle, men det går ikke, sier salgssjef for Bilia i Furnes, Jon Monssveen.

Krafttak mot kreft har i år avtale med russ på 29 videregående skoler i de to fylkene, og de lager sine egne aksjonskomiteer. Kreftforeningen har egne koordinater for russen. Morten Midtby sørger også for avtaler med en rekke bygdekvinnelag og bygdeungdomslag. I tillegg er det nå flere kommuner som har egne innsamlingskoordinater. Til sammen 25.000 bøssebærere skal i aksjon de to ukene Krafttak mot kraft arrangeres.

I år skal pengene fra aksjonen gå til tilbud for dem som lever med uhelbredelig kraft.

– Pengene skal brukes både til en rekke tilbud for dem for å bedre livskvaliteten. Håpet er også at tilbudene skal bidra til at de lever lenger og at det kan bli utviklet behandlingsmetoder som kan gjøre dem friske, sier Morten Midtby.

I år ble det samlet inn 4,2 millioner kroner i Hedmark og Oppland. I år håper de å få inn 4,5 millioner. Nasjonalt er målet høynet fra 37- til 40 millioner kroner.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.