Det er Bilia som sponser Kreftforeningen med aksjonsbil, og Morten Midtby regner med at den kommer til å trille rundt 7.500 kilometer innen årets krafttak er avslutta.

For selv om selve Krafttak mot kreft ikke er før i uke 10 og 11, er det mye som skal planlegges i ukene som kommer.

– Vi har utrolig mange samarbeidspartnere rundt i de 48 kommunene i Hedmark og Oppland, og vi kjører veldig mye. Derfor betyr denne bilavtalen veldig mye for oss, sier Morten Midtby.

– Vi har stor pågang fra aksjoner som gjerne vil ha bilavtaler, og vi skulle gjerne ha hjulpet alle, men det går ikke, sier salgssjef for Bilia i Furnes, Jon Monssveen.

Krafttak mot kreft har i år avtale med russ på 29 videregående skoler i de to fylkene, og de lager sine egne aksjonskomiteer. Kreftforeningen har egne koordinater for russen. Morten Midtby sørger også for avtaler med en rekke bygdekvinnelag og bygdeungdomslag. I tillegg er det nå flere kommuner som har egne innsamlingskoordinater. Til sammen 25.000 bøssebærere skal i aksjon de to ukene Krafttak mot kraft arrangeres.

I år skal pengene fra aksjonen gå til tilbud for dem som lever med uhelbredelig kraft.

– Pengene skal brukes både til en rekke tilbud for dem for å bedre livskvaliteten. Håpet er også at tilbudene skal bidra til at de lever lenger og at det kan bli utviklet behandlingsmetoder som kan gjøre dem friske, sier Morten Midtby.

I år ble det samlet inn 4,2 millioner kroner i Hedmark og Oppland. I år håper de å få inn 4,5 millioner. Nasjonalt er målet høynet fra 37- til 40 millioner kroner.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00