Gutten i slutten av tenårene fra Hamar-området blir sittende i varetekt gjennom jula.

Politiet jobber nå med å gå gjennom det nye databeslaget som ble gjort hos ham, etter at han ble pågrepet av politiet i begynnelsen av desember. Han satt i varetekt i vår, ble løslatt i juni, og ble altså tatt på nytt fordi politiet mener han er i gang igjen med å få unge jenter til å sende seg seksualiserte bilder.

SVÆRT OMFATTENDE

Politiet sitter på 46 ulike dataenheter som de har beslaglagt hos gutten. Han har hatt en samlet lagringskapasitet på mer enn 20 terabyte, og for politiet er det en meget tidkrevende jobb å finne ut hvor mange jenter saken omfattes av.

Han er siktet for to tilfeller av voldtekt via nettet, i tillegg til andre former for seksuelle lovbrudd mot barn samt for å ha hatt seksualisert bildemateriale av barn under 16 år.

Summen av både det tekniske bevismaterialet, og ikke minst at det til nå er avhørt cirka 40 jenter i saken over hele Norge, gjør at det går mot en meget omfattende og lang rettssak når denne starter i Hamar, forutsatt at det ender med tiltale mot gutten.

Sjansen for det er stor, spørsmålet avgjøres av statsadvokaten. etter det HA forstår er en rettssak planlagt å starte i Hamar i april.

100 JENTER

Politiadvokat Liv Hilde Nytrøen i Innlandet politidistrikt har tidligere opplyst til HA at politiet mener de har funnet rundt 100 jenter i bildematerialet som til nå er analysert i databeslaget.

Men politiet holder nå døren åpen for at det kan dukke opp enda flere jenter, fordi det har dukket opp ei ny jente i saken et annet sted på Østlandet. Hun er foreløpig ikke avhørt, men skal avhøres i tilrettelagt avhør på barnehuset i Hamar på nyåret.

FLERE BESØKSFORBUD

Det var opplysninger fra denne jenta som førte til at gutten ble pågrepet på nytt første uka i desember.

Da han ble løslatt fra varetekt i juni, ble han løslatt med flere besøks- og kontaktforbud mot ulike jenter i saken. Han er etter det HA forstår ikke siktet for å ha brutt noen av disse.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.