• GA BRILLENE: Truls Pedersen ga bort to brillepar han ikke brukte lenger.
    FOTO: TRUDE ÅNNEVIK

Krøniken har fulgt den lange ferden til dette brilleparet som Truls Pedersen, kjent som programleder fra flere serier, leverte inn på Specsavers på Maxi. Hanne Risheim fra Hamar tok ekstra godt vare på disse brillene da hun nylig var med på Specsavers eyecamp, en del av optikerkjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania». Og der, i den lange køen av mennesker som hadde et stort behov for briller, fant de altså en ny eier.

– Så gøy at de kom til nytte, sier Truls Pedersen. Han var én av mange her lokalt som leverte inn sine brukte, men likevel, brukbare briller til kampanjen.

Hanne Risheim, markedssjef i brillekjeden, er veldig glad for at hun valgte å bli med på årets dugnadsinnsats i Tanzania.

– Det er lang reiseveg og et fremmed land, så jeg var ikke sikker på om dette var noe for meg. Men for en opplevelse. Jeg har fått minner for livet, sier hun.

Den uken Eyecampen varte, var det lange arbeidsdager, men Risheim forteller at det er mange ansikter hun aldri vil glemme.

– På selve Eyecampen var det varmt og lange køer, men de som hadde møtt fram var blide og i godt humør. Det å sette briller på en liten gutt, en mamma eller en gammel mann og å se hvor glade de ble når synet blir bedre, det var helt fantastisk, sier hun.

I løpet av uka ble det utført nesten tusen synstester og det ble delt ut 3.000 brillepar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.