I forestillingen «En lun time med kaffekrus og tusenbein» ble en fullsatt kantine tatt med på en reise i ord og toner inn i hele Norges barnetimetantes verden fra 1920-tallet.

Langbos grandniese Karin Fristad, ledsaget av Tor Ingar Jakobsen ved pianoet, åpnet selvsagt med Langbos berømte «Bayerske polka» – på slurva.

– Vi gledet oss stort da tante Kirsten kom på besøk og satte seg ned ved pianoet eller tok fram trekkspillet eller gitaren for å synge og fortelle historier. Jeg synes det må bringens videre, sa Fristad, som trillet ut den ene perlen etter den andre i en blanding av munnrappe og melankolske viser og verbale innslag, stilsikkert foredratt.

Her fikk vi høre om Amerikalandet som lå rett bak hønsegården, fattige tusenbein og andre dyr, omreisende kremmere og ikke minst om Langbos gjennomgangsfigur fra «Barnetimen for de minste», Berte.

Kirsten Langbo ble født på en av Hadelands største gårder, Jorstad, og vokste opp i en søskenflokk på 13, fordelt på små-, mellomstore og storunger.

Hun hadde barnetimesendinger på radio fra 1955 til inn på 1970-tallet og turnerte med musikken og historiene, også som buktaler utstyrt med hånddokker.

Langbo regnes sammen med Alf Prøysen og Vidar Sandbeck som en av de store som skrev for barn, og responsen hos publikumet på Finsal viste at de ikke har glemt henne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00