Jernbanesaken er et fast punkt under formannskapets «åpne post».

Onsdag orienterte fungerende ordfører Knut Fangberget (H) om befaringen som var i Hamar 2. mars. Samme dag ble det kjent at regjeringen og støttepartiene har kommet til enighet om ny Nasjonal transportplan for perioden 2018 til 2029.

Forsinkelse

I ny NTP er dobbeltspor til Lillehammer skjøvet fra 2030 til 2034, og ambisjonen om dobbeltspor til Hamar i 2024, er redusert til Åkersvika i 2024.

Men Fangberget holder fortsatt fast på at dobbeltsporet må komme gjennom Hamar i 2024, og at det må presiseres i transportplanen som legges fram som dokument like før påske (antakelig 7. april).

Holde maska

I formannskapet sa Venstres Stig Vaagan at de jobber for å få inn dobbeltspor til Brumunddal i 2026.

– Så får vi se om vi klarer det. Oslo-tunnelen er nødvendig, sier Vaagan.

Arbeiderpartiets Thomas L. Jørgensen anklager Høyre og Venstre for at de ikke vil erkjenne det politiske nederlaget.

– Partiene har gått høyt på banen i jernbanesaken, og forsøker nå å holde maska. De vinner ikke fram overfor egne partier, sier Jørgensen.

Lokale innspill?

Han viser til at avtalen om ny Nasjonal transportplan er forhandlet fram på øverste politiske nivå i regjerings- og støttepartiene.

– De fire partiene sier at Oslo-tunnel på jernbanen er viktigere enn ytre Intercity. Jeg tror ikke de åpner for lokale innspill i Stortinget som forrykker hele avtalen som er gjort. Realiteten er at vi må vente i fire år på å få en avklaring gjennom Hamar, og imens sitter vi med store, båndlagte områder i Hamar, sier Jørgensen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.