Rundt bordet til fylkesmann Sigbjørn Johnsen var det litt færre personer enn ved forrige meklingsmøte 15. desember. Etter 1,5 time kom aktørene ut, og ikke overraskende hadde de ikke kommet fram til noen omforent løsning. Meklingsprotokollen skal nå settes opp, og vil i løpet av kort tid sendes til kommunaldepartementet, som nå tar over saken.

Ordfører Einar Busterud virket ikke overrasket over at det ikke ble noen løsning.

– Et saklig og greit møte. Uenigheten består. Nå går protokollen til departementet, sier Busterud.

Riksantikvar Jørn Holme stilte i egen person til den første meklingsrunden i desember. Nå var det seksjonsleder Leidulf Mydland som var ventet, men han hadde blitt syk, så det var avdelingsleder Marit Huse og seniorrådgiver Lene Bårdseng som kom fra Riksantikvaren.

– Det ble ingen løsning. Posisjonene står fast, så nå går saken til departementet. Det var litt som forventet. Bane Nor har ikke lagt fram noe nytt, og Riksantikvaren har samme standpunkt, sier Huse.

Etter at saken sendes over, får berørte departementer den til uttalelse, før det er kommunaldepartementet som fatter en beslutning. Det er ventet at regjeringens forslag til ny Nasjonal transportplan legges fram like før påske. Før sommeren blir ny transportplan vedtatt i Stortinget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.