• TRADISJON: Katta har lang tradisjon med skolekataloger, men kvaliteten har variert gjennom årene. Her er et lite knippe.

De 17 elevene har bak seg to travle måneder. De har laget en 68 siders skolekatalog med 60 klassebilder, alle de ansatte og over 400 portrettbilder av alle førsteårselevene på skolen, de har koblet bilde og tekst, utformet katalogen og kvalitetssikret produktet.

– De har gjort en kjempejobb, sa stabsleder Wenche Holen da hun mandag delte ut den rykende ferske skolekatalogen til VG2-elevene. Nå skal katalogen ut til alle elever på katta.

Tore Aasvestad, klassekontakt og den som har holdt tak i hele produksjonen, synes elevene har god grunn til å være fornøyd med produktet sitt. Fotolærer Arnfinn Johnsen og grafisklærer Jørgen Rogne er helt enige. – Helt proft, sier de.

Skolekatalogen på Hamar Katedralskolen har en lang historie. Kvaliteten har ikke alltid vært like god, og det har vært et problem at katalogen ikke har vært klar før langt uti skoleåret. På vårparten ble rammeavtalen for skolekatalogen avbrutt, og det var da lærerne bestemte seg for at elevene kunne lage den sjøl. De lagde først ei årbok for medieelevene for å trene før de satte i gang med den ordentlige katalogen i september. Da hadde de også besøkt trykkeriet.

– Vi prøver å finne oppgaver som er virkelighetsnære, og vi var opptatt av at det skulle bli ordentlig. Det er det blitt, sier Tore Aasvestad.

Godt samarbeid

Elevene sjøl mener de har lært masse.

– Det har handla mye om godt samarbeid, vi har jo vært en ordentlig bedrift, sier Ludvig Samnøen.

– Og så har vi snakka med veldig mye folk som vi ikke kjente fra før, sier David Gunneng.

Men ville de ha gjort det om igjen nå som de vet hvor mye arbeid det var med katalogen?

– Kanskje ikke akkurat nå, sier Shea Metzger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00