Onsdag ble Garage Food & Drinks, som ligger i Torggata 32 i Hamar, stengt grunnet dårlig renhold.

LES OGSÅ: Hamar-restaurant stengt av Mattilsynet

- Det var for dårlig vasket, og vi må bare legge oss flate, sa innehaveren Fredrik Chi til HA onsdag, mens han og andre ansatte bedrev grundig vasking av restauranten, slik at de kunne åpne igjen på torsdag.

Slik gikk det imidlertid ikke. Da restaurant-eier Chi ringte Mattilsynet torsdag for å avtale etterkontroll var svaret at Mattilsynet «ikke hadde tid» til å utføre etterkontroll denne dagen på grunn av knappe ressurser.

LES OGSÅ: San Marino Hamar stengt av mattilsynet

En dags omsetning tapt

Resultatet ble at Garage Food & Drinks måtte holde stengt også torsdag, selv om restauranten var skinnende ren.

- Det betyr en dag uten omsetning. Vi har heldigvis ikke så store utgifter, og klarer oss, men for andre, større restauranter, kan noe slikt bli svært kostbart, sier Fredrik Chi.

Det var en frustrert restaurant-innehaver som torsdag var i kontakt med HA, for å fortelle om situasjonen. Fredag er restauranten åpnet igjen, og Chi oppviser en forsonet, om enn noe oppgitt, tone, mens han er i sving på kjøkkenet:

- Det var spesielt å ikke få åpnet fordi de ikke hadde tid til oss. Men nå er vi bare glade for å være åpnet igjen, sier Chi.

Mattilsynet utilgjengelige

Chi har ikke utredet hvorvidt han har krav på kompensasjon for dagen med tapte inntekter, og sier han nå bare vil legge saken bak seg.

Heller ikke Mattilsynet kan besvare dette eller andre spørsmål fra HA fredag kveld, da de relevante personene ikke er tilgjengelige før på lørdag.

Les Mattilsynets tilsvar her: Mattilsynet: - Vi har 10 dager på oss

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00