Mathea, broren Linus på sju måneder og pappa Leif Larsen var ute i samme ærend som mange andre på leketøysbutikken Toys"R"us tirsdag. For her var det mange som fikk en liten flik av julaften på nytt når de fikk bytte en eller flere julegaver. Mathea skulle bare bytte én julegave.

– Nå fikk jeg akkurat den jeg ønska meg, fortalte Mathea som ellers hadde fått både sminkedokke, drikkeflasker og masse leker ellers.

I den store lekebutikken møtte vi også Tobias Andersen Solbakken (4) som hadde fått Duplo til jul, i tillegg til masse lego. Nå ble Duploen byttet i plastpizza, og kanskje ble den byttet enda en gang før Tobias kom til kassa.

Også bokhandlerne må regne med inntrykk av byttere nå i romjula. Tina Rørvik, butikksjef på Gravdahl Bokhandel i gågata, bekreftet at de allerede hadde hatt de første bokbyttene da krøniken kom innom.

– Vi solgte mange av de bestselgerne før jul og regner med at en del har fått dobbelt opp, sier Rørvik, og ramser opp nyeste til Knut Faldbakken, Åsne Seierstad og nyeste boka til Wenche Britt Hagabakken.

Kjell Arne Førsund hadde fått to av nyeste Kepler, «Kaninjegeren», og brukte ikke lang tid på å bestemme seg for en god erstatning. – Jeg tar denne av Ingar Johnsrud. Han har jeg faktisk hatt som elev på skolen, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00