22. juni var det 160 år siden Hamar bryggeri ble stiftet.

Den nystartede venneforeningen Hamar bryggeris venner markerte jubileet med et arrangement i tilknytning til lokalene hvor bryggeriet holdt til, og hvor bryggeutstyret fortsatt er intakt. Der har venneforeningen begynt å stille ut historiske gjenstander som diplomer og medaljer.

Marit Wedvik i styret i venneforeningen holdt en innledning, før tidligere statsarkivar Per Øivind Sandberg kåserte om Hamars bryggerihistorie.

Ølbryggingen på Hamar opphørte i 1991. Rundt 50 personer møtte opp til markeringen, og mange delte sine minner om bryggerihistorien på Hamar.

Blant annet deltok 95 år gamle Gunerius Flakstad, som er en av etterkommerne til en av grunnleggerne av Hamar bryggeri, ved samme navn. Dagens Gunerius Flakstad bidro med friske historier fra sitt liv blant annet som hoffmarskalk for kong Olav.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.