Prisen, blomster, gode ord og 5.000 kroner, ble utdelt på årets siste møte i Pensjonistuniversitetet Hamar. Det er nettopp her Marie, helt siden 2005, har vært frivillig kursholder på litteraturkurs. Alle kursene hun har holdt har hatt stor deltakelse, og mange kommer på kurs etter kurs.

– Deltakerne gir uttrykk for at de setter stor pris på Marie som inspirator, sa Sara Hope Lygre, regionskonsulent i voksenopplæringsforbundet Innlandet, da hun delte ut prisen til Marie for hennes engasjement for livslang læring.

Prisvinneren takket deltakerne og var stolt over å kunne bidra med læring gjennom så mange år.

Voksenopplæringsforbundet Innlandet, som er en paraplyorganisasjon over mange ulike studieforbund, deler ut voksenopplæringspris hvert år. I år var det seks personer som var nominert, og Studieforbundet Folkeuniversitetet og Pensjonistuniversitet var veldig fornøyd med at det nettopp var Marie Kløvstad Øye som fikk prisen.

Til stede ved prisutdelingen var også Inger Hermansen, som i 35 år var leder for Folkeuniversitetet. Det er nå over 20 år siden hun startet Pensjonistuniversitetet. Nå sitter Hermansen i styret for Voksenopplæringsforbundet.

Hermansen synes det er fint å se at Pensjonistuniversitetet lever i beste velgående.

– Vi har nå rundt 200 medlemmer, og det er godt besøk på alle foredragene. Det er samling åtte ganger i året med stor variasjon i tema, sier Bjørghild Strømsøyen i Folkeuniversitetet Innlandet.

Pensjonistuniversitetet har også sin egen ressursgruppe sammensatt av pensjonister.

– Oppslutningen viser at man slett ikke er utlært selv om man blir pensjonist, sier Eiliv Sandberg i ressursgruppa.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00