Da var det Ikea som snuste på eiendommen. I november i fjor sendte de inn et forslag til områdeplan for omdisponering av Vien gård til bolig- og næringsområde.

Grunneierne har allerede skrevet kontrakt med en næringslivsaktør som ønsker 6.000 kvadratmeter, og vil gi 50 arbeidsplasser. Hvem dette er, vil ikke grunneier Anders Wetten si nå.

– Mange flere ønsker å sikre seg plass på Vien, men vi er nødt til å få et tverrpolitisk signal fra politikerne om at de ønsker å tilføre byen opp mot 1.900 nye arbeidsplasser. Vi har vært i dialog med politiske partier, og får gode tilbakemeldinger, sier Wetten.

Han håper nå på et vedtak i kommunestyret av den nye kommuneplanen innen årets utgang.

I dag dyrkes det kun bygg på jorda på Vien gård. Husdyrholdet ble avviklet for 40 år siden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.