Hele denne uka har Magne Smeland fra Vang O-lag og Terje Malm fra Hamar O-klubb fartet rundt i Hamar for å banke ned stolpene som du skal lete etter denne sommeren. Med det detaljerte kartet, som du får gratis hos Hamar og Omegn Turistforening, kan du finne 30 stolper i Hamar og 20 poster fordelt på Ridabu, Ingeberg og Lunden.

– Det var stor interesse for at det også skulle være stolper i Lunden-området. De er nye av året, sier Magne Smeland.

I år er det mange stolper i Hamar sentrum. Det har sammenheng med at det er sprint-NM i orientering i Hamar i pinsen. Håpet er at både hamarsinger og tilreisende vil ta noen stolpeposter.

– Vi håper jo på at det blir litt folkefest i sentrum når det kommer så mange tilreisende, sier Terje Malm i Hamar O-lag. Det er Hamar O-klubb og Løten O-lag som arrangerer NM-sprinten.

Interessen for å være med i stolpejakten eksploderte i fjor da en også kunne registrere stolper via stolpejakt-appen. Med appen kan du registrere stolpen med QR-kode eller bokstavkode.

– Men mange synes det er litt stas med tangen som henger på stolpen. Her velger en selv, men du må velge en av framgangsmåtene, sier Stine Olsen Kirkevik i Frisklivssentralen.

Det er etter hvert mange byer som har sin egen stolpejakt. På appen kan du også følge med på hvem som er innom flest stolper i løpet av ett år. flere har faktisk klart 2.012 stolper.

I tillegg til orienteringsklubbene, er det Hamar kommune, Hamar og omegn turistforening og Hedmark fylkeskommune som står bak årets stolpejakt. Gjensidigestiftelsen sponser tilbudet sentralt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00