Hele denne uka har Magne Smeland fra Vang O-lag og Terje Malm fra Hamar O-klubb fartet rundt i Hamar for å banke ned stolpene som du skal lete etter denne sommeren. Med det detaljerte kartet, som du får gratis hos Hamar og Omegn Turistforening, kan du finne 30 stolper i Hamar og 20 poster fordelt på Ridabu, Ingeberg og Lunden.

– Det var stor interesse for at det også skulle være stolper i Lunden-området. De er nye av året, sier Magne Smeland.

I år er det mange stolper i Hamar sentrum. Det har sammenheng med at det er sprint-NM i orientering i Hamar i pinsen. Håpet er at både hamarsinger og tilreisende vil ta noen stolpeposter.

– Vi håper jo på at det blir litt folkefest i sentrum når det kommer så mange tilreisende, sier Terje Malm i Hamar O-lag. Det er Hamar O-klubb og Løten O-lag som arrangerer NM-sprinten.

Interessen for å være med i stolpejakten eksploderte i fjor da en også kunne registrere stolper via stolpejakt-appen. Med appen kan du registrere stolpen med QR-kode eller bokstavkode.

– Men mange synes det er litt stas med tangen som henger på stolpen. Her velger en selv, men du må velge en av framgangsmåtene, sier Stine Olsen Kirkevik i Frisklivssentralen.

Det er etter hvert mange byer som har sin egen stolpejakt. På appen kan du også følge med på hvem som er innom flest stolper i løpet av ett år. flere har faktisk klart 2.012 stolper.

I tillegg til orienteringsklubbene, er det Hamar kommune, Hamar og omegn turistforening og Hedmark fylkeskommune som står bak årets stolpejakt. Gjensidigestiftelsen sponser tilbudet sentralt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.