– Her blir det mange ulike uttrykk og noe for enhver smak, mener Torunn Rise Børresen.

Hun er en av de rundt 20 medlemmene som er med i maleklubben og som nå skal stille ut. Til sammen blir det rundt 60 bilder på utstillingen, hovedsakelig malerier og akvareller. Og merk deg; utstillingen blir tatt ned igjen allerede søndag så her gjelder det å snu seg rundt litt fort.

Maleklubben for Hamar og omegn ble startet i 1979, og i starten holdt malerne til i Sickelgården. Etter at gården ble revet, har malerne hatt tilholdssted i lyse lokaler i Hamar kulturhus. Der møtes de hver onsdag, og hver tredje onsdag får de hjelp, inspirasjon og rettledning av Aslaug Arnesveen. Noen av medlemmene velger å arbeide i egne atelier og arbeidsrom, mens andre synes det er inspirerende å se og lære av de andremedlemmene.

– Vi er glad for å få med nye medlemmer, så hvis det er noen der ute som vil bli med, er det bare å ta kontakt, sier Torunn Rise Børresen som selv har vært med i maleklubben siden 1984. Leder for Hamar og omegn Maleklubb er Selma Hole Gåsland.

I tillegg til å møtes for å male, er medlemmene også på turer sammen. I juli var de i Kongsvinger og så utstillingen som markerer Dagny Juels 150 års jubileum. Her besøkte de også galleriet som viser bildene til Erik Werenskiold. Det ble også tid til å se seg om i gamlebyen.

– En veldig vellykket tur, sier Torunn Rise Børresen.

De siste årene har hun selv valgt å male hjemme siden hun har anledning til det, men til helga skal hun være med i malefellesskapet.

Medlemmene håper på godt besøk på utstillingen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.