Farveriloftet, som maleklubben kaller seg, har bare ni medlemmer. Men produktive er de! På utstillingen i Hamar er åtte av medlemmene representert med 30 oljemalerier, akrylbilder og akvareller.

– Vi er amatører, men vi holder onsdagskveldene hellige, for da møtes vi for å male på Garveriet. Gleden ved å skape er det viktigste for oss, sier Tove Korsnes, leder for maleklubben.

Klubben startet i 1989, og ett av dagens medlemmer har vært med fra starten. Tove Korsnes kom med fra 2000.

Opp gjennom årene har maleklubben jevnlig hatt kurs med lokale kunstnere. Arne Løvstad, Berit Viken og Jon Olav Helle har bidratt med mye malekunnskap.

– Og så prøver vi å gi konstruktive råd til hverandre, sier Korsnes, som håper enda flere vil bli med i det gode fellesskapet. Medlemmene kommer fra hele Hedmarken.

– Det er aldri for sent å begynne. Mange tror at de ikke er flinke nok, men det er bare å komme, sier Guri Listad Kåshagen, selv medlem siden 2007.

Maleklubben har også tatt på seg flere utsmykkingsoppdrag som de har gjennomført på dugnad. «Støydempebildene» i Ringsaker Industriservice fikk omtale både i aviser og på Tv. De har også malt veggbilder i det krigshistoriske museet i Moelv. På den måten har de holdt kostnadene i klubben nede.

Men ut april kan du studere bildene deres på Tante Gerda i Strandgata.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00