Farveriloftet, som maleklubben kaller seg, har bare ni medlemmer. Men produktive er de! På utstillingen i Hamar er åtte av medlemmene representert med 30 oljemalerier, akrylbilder og akvareller.

– Vi er amatører, men vi holder onsdagskveldene hellige, for da møtes vi for å male på Garveriet. Gleden ved å skape er det viktigste for oss, sier Tove Korsnes, leder for maleklubben.

Klubben startet i 1989, og ett av dagens medlemmer har vært med fra starten. Tove Korsnes kom med fra 2000.

Opp gjennom årene har maleklubben jevnlig hatt kurs med lokale kunstnere. Arne Løvstad, Berit Viken og Jon Olav Helle har bidratt med mye malekunnskap.

– Og så prøver vi å gi konstruktive råd til hverandre, sier Korsnes, som håper enda flere vil bli med i det gode fellesskapet. Medlemmene kommer fra hele Hedmarken.

– Det er aldri for sent å begynne. Mange tror at de ikke er flinke nok, men det er bare å komme, sier Guri Listad Kåshagen, selv medlem siden 2007.

Maleklubben har også tatt på seg flere utsmykkingsoppdrag som de har gjennomført på dugnad. «Støydempebildene» i Ringsaker Industriservice fikk omtale både i aviser og på Tv. De har også malt veggbilder i det krigshistoriske museet i Moelv. På den måten har de holdt kostnadene i klubben nede.

Men ut april kan du studere bildene deres på Tante Gerda i Strandgata.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.