Lunas mamma Mari Grøndahl trålet sportsbutikkene, men ingen hadde skøyter som var små nok til lille Luna. Ikke før i høst. I september ble toåringen med på Storhamar kunstløps skøyteskole i ishallen.

I likhet med Luna har også Frøydis Sunds datter Priscilla (2 1/2) vært ivrig på å komme seg ut på isen.

– Storesøster Augusta går på skøyter, og Priscilla lurte på hvorfor hun måtte se på. Hun ville gå selv, forteller skøytemammaen, som har tre barn med på skøyteskolen.

Eldstedatteren Augusta (9) har trent som aspirant i ett år, og hun er klar for sin første konkurranse.

Lillan Arnesen er hovedtrener i Storhamar kunstløp. Det er de som arrangerer skøyteskole i ishallen hver torsdag, og det har de gjort i kanskje 30 år. Løpere fra klubben er med som hjelpere.

Tilbudet er populært. Hele 43 barn er med på skøyteskolen.

– Det viktigste er å skape aktivitet og skøyteglede. Vi vil ha glade barn og fornøyde foreldre, sier Arnesen.

Selv har hun nært sagt hele familien i sving på isen, fra mann til barnebarn.

Skøyteskolen arrangeres hver torsdagskveld for barn fra treårsalderen og oppover. Det er mulig å låne skøyter.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.