Det skravles, og latteren sitter løst, i lokalene til Hamar Sanitetsforening. På langbordet er det hauger med bjørkeris som skal pyntes med fjær – slik sanitetskvinner har gjort helt siden 1946. Nå oppfordrer de egne medlemmer og andre som vil gjøre en frivillig innsats til å bli med og binde ris hver formiddag fram til de har rundet 1.300 ris. I fjor var det en gruppe med elever fra opplæringssenteret som var med, og de fikk språkopplæring på kjøpet!

– Det er veldig sosialt, og vi gjør det for en god sak, sier Synnøve Jesnes som har vært med i Sanitetsforeningen i rundt 30 år og har mange år bak seg som risbinder. Men rekorden har nok Mildrid Risebrobakken som har vært med og bundet fastelavnsris i 30 år på rad!

Det er sanitetsforeningen lokalt som får inntektene av fastelavnsrisene. Hamar sanitetsforening har bestemt at årets inntekter, forhåpentlig rundt 50.000 kroner, skal gå til tilbud for barn og unge. Håpet er å kunne lage en opplevelsestur for barn som ikke så lett kommer seg ut på tur.

Fastelavnsrisene selges fra onsdag 22. til fredag 24. februar. Da vil sanitetskvinnene stå på CC-stadion, Maxi og Mega på Storhamar. De vil også ha en egen stand i gågata.

I fjor var det også en rekke forretninger som pyntet opp med store fastelavnsris utenfor. Sanitetskvinnene håper de vil gjøre det samme i år og er klare!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00