Hamar brannstasjon ble innviet til Lillehammer-OL i 1994, og er derfor fortsatt nokså moderne. Samtidig har man i løpet av de siste årene opplevd utfordringer knyttet til kapasiteten. Dette gjelder i hovedsak mangel på garasje- og lagringsplass, men også beliggenheten i Åkersvika har forbedringspotensial. Det kommende vedtaket om dobbeltspor gjennom Hamar vil bli avgjørende for hva brannvesenet kommer til å gjøre med lokalene i framtiden.

– Vi har vært veldig avventende så lenge ingenting er avgjort. Men, vi er positive til å finne andre løsninger dersom det blir nødvendig.

Det sier Torgeir Dybvig, leder for forebyggende avdeling ved Hamar brannstasjon.

Dersom traseen går gjennom øst, blir dagens brannstasjon revet.

Dybvig sier det vil være en kurant sak å eventuelt måtte flytte.

– Vi vil starte arbeidet så snart det foreligger et endelig vedtak. Da vil vi umiddelbart begynne å legge planer og se på mulige løsninger, sier han.

Ifølge Dybvig står brannvesenet overfor to valg: Enten bygge ut dagens brannstasjon, eller bygge ny et annet sted i byen. Brannvesenet har allerede noen klare preferanser dersom de må flytte til nye lokaler.

– Plasseringen ved Vikingskipet er ikke ideell. Vi skulle gjerne ha kommet oss litt ut av byen og nærmere E6, sier Dybvig – og nevner området rundt Vien-krysset som et eksempel på et aktuelt område.

Dybvig utelukker heller ikke at det kan bli aktuelt å samlokalisere med andre nødetater, for eksempel ambulansetjenesten.

– Vi er positive til å samarbeide med andre aktører, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.