Fredagens snøfall hindret ikke aktørene på Bondens marked i å stille seg opp i gågata i Hamar lørdag morgen. Med julen snikende stadig nærmere, er det høysesong for mange av produsentene på markedet.

Samtidig foregikk lutefiskfestivalen i Hamar, og de var også på plass på Bondens marked.

– Det er nok en utfordring å trekke folk til byen i slikt vær, men vi har kledd oss godt, og vil gi en smakebit av lutefisk til folket. Det er viktig for promoteringen av lutefisk, sier Oddvar Hemsøe som arrangerer Lutefiskfestivalen.

Måtte avlyse

Hemsøe er veldig fornøyd med mye av årets festival.

– Det har vært veldig bra. Fredag var jeg og styreleder Knut Fangberget ute på restaurantene for å ta inn litt av stemningen, og det lover godt, sier Hemsøe.

HA har tidligere meldt at Lutefiskfestivalen måtte avlyse på Tingnes Spiseri, Kilde og Bryhni Søndre.

– Det har sviktet i påmeldingen der. Men slik som på Hamarstua er det smekkfullt lørdag kveld, sier Hemsøe.

Han tror avlysningene handler om at de må finne sin form ute i distriktene.

– Festivalen kan fort være mer et byfenomen. Det er lettere å trekke folk til byen. Vi må se på opplegget vi har i distriktene, og det må kanskje enda mer til, sier han.

Ønsker samarbeid

På Bondens Marked lørdag var lutefiskfestivalen i skjønn harmoni med andre produsenter fra området. Hemsøe ønsker seg et enda tettere samarbeid med landbruket i framtiden.

– Matprodusentene i Innlandet er en viktig del av en lutefisktallerken. Og med Bondens marked også en del av festivalen. Vi ønsker et tett samarbeid med landbruket, sier Hemsøe.

Og det kan han få, skal vi tro Marit Sendstad hos Kjevla Bakeri, som blant annet lager potetlefser.

– Lefsene er jo en viktig del av støtteapparatet til lutefisk. Vi leverer blant annet lefser til Hamarstua, sier Sendstad.

Hun er også glad for at de har Bondens marked som et utstillingsvindu.

– Det er veldig bra nå om dagen. Her treffer kundene produsentene, og det blir noe annet enn hyllevarer. Vi bruker mye tid på dette for å opparbeide en kundekrets, sier Sendstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.