Fredagens snøfall hindret ikke aktørene på Bondens marked i å stille seg opp i gågata i Hamar lørdag morgen. Med julen snikende stadig nærmere, er det høysesong for mange av produsentene på markedet.

Samtidig foregikk lutefiskfestivalen i Hamar, og de var også på plass på Bondens marked.

– Det er nok en utfordring å trekke folk til byen i slikt vær, men vi har kledd oss godt, og vil gi en smakebit av lutefisk til folket. Det er viktig for promoteringen av lutefisk, sier Oddvar Hemsøe som arrangerer Lutefiskfestivalen.

Måtte avlyse

Hemsøe er veldig fornøyd med mye av årets festival.

– Det har vært veldig bra. Fredag var jeg og styreleder Knut Fangberget ute på restaurantene for å ta inn litt av stemningen, og det lover godt, sier Hemsøe.

HA har tidligere meldt at Lutefiskfestivalen måtte avlyse på Tingnes Spiseri, Kilde og Bryhni Søndre.

– Det har sviktet i påmeldingen der. Men slik som på Hamarstua er det smekkfullt lørdag kveld, sier Hemsøe.

Han tror avlysningene handler om at de må finne sin form ute i distriktene.

– Festivalen kan fort være mer et byfenomen. Det er lettere å trekke folk til byen. Vi må se på opplegget vi har i distriktene, og det må kanskje enda mer til, sier han.

Ønsker samarbeid

På Bondens Marked lørdag var lutefiskfestivalen i skjønn harmoni med andre produsenter fra området. Hemsøe ønsker seg et enda tettere samarbeid med landbruket i framtiden.

– Matprodusentene i Innlandet er en viktig del av en lutefisktallerken. Og med Bondens marked også en del av festivalen. Vi ønsker et tett samarbeid med landbruket, sier Hemsøe.

Og det kan han få, skal vi tro Marit Sendstad hos Kjevla Bakeri, som blant annet lager potetlefser.

– Lefsene er jo en viktig del av støtteapparatet til lutefisk. Vi leverer blant annet lefser til Hamarstua, sier Sendstad.

Hun er også glad for at de har Bondens marked som et utstillingsvindu.

– Det er veldig bra nå om dagen. Her treffer kundene produsentene, og det blir noe annet enn hyllevarer. Vi bruker mye tid på dette for å opparbeide en kundekrets, sier Sendstad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00