Fireåringene er i utegruppa i barnehagen dette halvåret, og for noen dager siden gikk de på tur ned mot Hjellum og langs skogtappene nedenfor barnehagen. De hadde utstyrt seg med miljøposer for å kunne sortere søpla, men posene ble nesten for små:

– Jeg fant en kjempe, kjempepapp, forteller Karen Østeraas Nikolaisen og prøver å vise meg hvor stor pappen var.

– Åsså fant vi plast og det er farlig for hvaler, forteller Ludvig Grande Arnesen. Flere av de andre nikker. Nyheten om hvalen som døde og som hadde magen full av plast har gjort et stort inntrykk. Karen har også sett på fjernsynet at ei due døde fordi den hadde spist plast.

På rundturen fant de også masse papir og annet søppel. – Og en ødelagt melkekartong, forteller Max Matheo Kristiansen. Og et akebrett, forteller de lurt. Enda det ikke var snø der lenger. Masse appelsinskall og annet matavfall ble også tatt med i miljøposene.

Det ble til slutt masse søppel som de tok med seg tilbake til banehagen. Der ble søpla kastet på «årntli».

Ordningen med utegrupper går på omgang i de ulike aldersgruppene. Før jul var det treåringene som hadde sin faste utedag i uka, nå er det altså fireåringenes tur.

Ute i barnehagen er det en stor lavvo som brukes som samlingssted på utedagene. Her lager de mat og koser seg.

– På utedagene har vi ulike temaer, og det er en fin mulighet til å gå turer og til å gjøre ungene bevisste på miljø og det de ser rundt seg, sier Anita Ilseth, som sammen med Monica Emilsen og Yngvild Sveum var med ungene på søppeltur.

Alle som bor i nærheten av Lovisenberg barnehage må skjerpe seg i tiden som kommer. Her det mange fireåringer som passer på!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00