Og det var ikke bare Busterud som smilte bredt på åpningen torsdag. Både arkitekter, byggledelse, barnehageadministrasjonen og ikke minst de som skal arbeide i den nye barnehagen hadde mye å fint å si om den nye barnehagen.

– Vi storkoser oss her, sa styreren for den nye barnehagen, Gerd Eli Woldstad, og lovpriste store romslige, lyse rom, varme i gulvet, store vindusflater og mange smarte løsninger.

Arkitekten, Guy Tschudi-Madsen i MAP Arkitekter AS, var storfornøyd med resultatet.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi valgte å legge barnehagen ned i terrenget og å ta vare på grøntarealet på baksiden, sa han til HA.

Det var bare tett kratt og myr der Lundbo barnehage ble lagt, Faktisk ble det kjørt ut 600 lastebillass med myr som ble erstattet med fast masse. Ut mot Furnesvegen settes det nå opp støyskjerm.

1.500 Kvadratmeter

Lundbo barnehage skal erstatte både Brattbakken-, Skjønsberg- og Sagatun barnehager. Foreløpig er det bare de 30 barna i Brattbakken som får boltre seg på de 1.500 kvadratmeterne, men Lundbo skal ha plass til 96 barn fra høsten. Det er 16 plasser færre enn de tre barnehagene har nå. Grunnskolesjef Anne Grethe Melby er derfor spent på årets barnehageinntak, spesielt fordi retten til barnehageplass er utvidet med én måned.

Både ordfører Einar Busterud og rådmann Bjørn Gudbjørgsrud ønsker seg flere barnehager på Lundbos størrelse. – Neste barnehage kan bli bygget om to-tre år, sier Busterud, og antyder at tomta til Skjønsberg barnehage kan være aktuell.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00