For 20. året på rad gir Lions ut kalender med gamle, lokale bilder fra Hamar og Vang. I løpet av disse årene har kalendersalget innbrakt 4,5 millioner kroner som er gitt videre til lokale formål. 2019-kalenderne selges nå på dørene og deretter på noen av kjøpesentrene. Av salget har Lions lovet å gå inn med 150.000 til den nye utrykningsbilen til Hamar Røde Kors Hjelpekorps. Sparebankstiftelsen har gått inn med 250.000 kroner. Restbeløpet har hjelpekorpset finansiert.

Tung last

Og bilen, en Subaru Outback, har allerede gjort god nytte for seg i flere måneder. Tidligere hadde Røde Kors Hjelpekorps en eldre Toyota Hiace som trakk veldig dårlig når det var utrykning med tung last.

– Med ny bil har det vært som natt og dag. Nå kan vi trekke tunge hengere uten problemer. Vi er veldig takknemlig for støtten, sier korpsleder John Arne Boine. Neste mål for hjelpekorpset er å skaffe penger til en ny stor henger slik at de kan ha klarpakket både en vinter- og en sommerhenger for utrykning.

Hjelpekorpset, som drives på frivillig basis, er ute på mange ulike oppdrag. Da det nylig ble funnet sprengstoff på gjenvinningsstasjonen i Brumunddal, satt mannskapet fra hjelpekorpset i beredskap i flere timer i tilfelle evakuering.

240 bilder

I år det er Storhamar- og Hamar Lions alene som står bak kalenderaksjonen. Vang Lions har trukket seg ut siden de legger ned mye frivillig arbeid i loppemarkedet i Kurud mølle. Men selv om Vang er ute, er de historiske bildene fra både Hamar og Vang.

– I løpet av disse årene har vi hatt 240 bilder i kalenderne. Vi vet at en del har samlet på disse bildene, sier Kåre Rise i Storhamar Lions.

I tillegg til støtte til bilen, gir Lions 25.000 kroner til drakter og utstyr til Ajer innebandyklubb.

I løpet av disse 20 årene med kalendersalg, har Lions gitt årlige beløp til gode lokale formål. Sangen Hospice har fått penger til oppussing av pårørenderom/pasientpensjonat. I 2011 og 2012 ga Lions penger til trimapparatene på Koigen, og i 2010 ga de penger til ei grillhytte til omsorgsboligene i Maths Pedersens gate. I 2014 ble det gitt penger til klubblokale til Hamar Frisbee Club, og i 2014/15 fikk Crux Arbeideren penger til ny bil for henting av mat. Lions har også gitt penger til oppgradering av speiderhuset på Stafsberg.

I tillegg til de store tildelingene, har en rekke lag, foreninger og tilbud fått penger fra kalendersalget.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00