Nå er det slett ikke sikkert at Elton John hadde hatt tid til å bli med husbåten «What a day» ut på Mjøsa. Men Øivinn Øi hadde store planer om å vekke husbåten fra vinterdvalen og putre ut fra vika ved Tjuvholmen. Men slik ble det ikke.

– Jeg prøvde å starte motoren, men det gikk ikke. Så gikk jeg for å sjekke batteriet, forteller Øyvinn.

Og der, oppå batteriet, lå det et reir med fem små ulldotter med gule gapende nebb. Linerleparet som skrek og kretset rundt båten levnet ingen tvil om hva slags fugleunger det er.

– For meg som er så glad i dyr så er det ikke noe spørsmål. Her må det prioriteres, og det er linerleungene som vinner, sier Øyvinn Øi.

Etter å ha sjekket med folk som har greie på sånt, kan det fort gå borti 14 dager før linerlene er ute av redet. Da blir det fremdeles en del rolige dager for «What a day» inne i vika.

Øyvinn Øi kjøpte husbåten for tre år siden fordi han var fristet av tanken på å gjøre husbåtlivet til en livsstil. Det første året bodde han stort sett ombord. Nå bor han på ArunA-akademiet på Ilseng der han driver mange ulike kurs.v Denne helga ville han invitere med 20 kursdeltakere på Mjøsa. Men det var før han oppdaget linerleiret på batteriet. Senere i sommer håper han at også andre blir fristet av en tur med husbåten - når fuglene er fløyet...

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00