Det er Hedmark Miljøpartiet De Grønne som har gått via MDGs stortingsgruppe for å få svar på hva det vil koste med et slikt lokk.

Jernbaneverket har konsekvensutredet en midtre jernbanetrasé med ny stasjon under bakken mellom Hamar rådhus og CC Stadion. I Jernbaneverkets forslag er ikke et lokk over skinnene som kan bebygges lagt inn.

Hedmark MDG stemte i fylkestinget for den midtre traséalternativet, og talsperson Bård Sødal Grasbekk sier de mener det er det beste alternativet.

MDG har nå fått svar fra finansdepartementet. Et lengre lokk dimensjonert for bebyggelse over ny bane gjennom Østbyen vil koste cirka 900 millioner kroner, mens et kortere lokk vil komme på 300 millioner kroner.

Ulempen er at midt er en del dyrere enn både det vestre og østre alternativet, i størrelsesorden tre til fire milliarder mer.

– Jeg mener den differansen bør kunne forsvares ut fra at det midtre alternativet er så mye bedre. Midt skårer best på trafikant- og operatørnytte. Dersom kommunen styrer ny bebyggelse til dette området, kan mye være bygd ut til 2024 når dobbeltsporet skal komme, og nytten øker ytterligere, sier Sødal Grasbekk.

Hamar MDG har ikke konkludert om hva de vil stemme for når saken skal behandles i kommunestyret 21. desember.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.