Borggården i det grå lekeslottet på Domkirkeodden er forvandlet til en slagmark. Barn og ungdommer løper rundt med sverd og skjold mens de skriker og skråler. Det foregår en intens kamp om lokalt herredømme, og til slutt står en sliten og andpusten gjeng igjen som konger på toppen av murene.

Heldigvis er det bare lek og moro. Denne formiddagen er nemlig 49 andreklassinger fra Storhamar skole samlet på Domkirkeodden for å kose seg.

Viktig del av utdanning

Men, for alle deltakerne er det ikke bare for moro skyld. Arrangørene er nemlig elever fra barne- og ungdomsarbeiderfaget ved Storhamar videregående skole. Gjennom praksis skal de lære seg å jobbe med barn og unge der hvor man ofte møter barn og unge, nemlig ute. Utdanningen skal gjøre elevene til barne- og ungdomsarbeidere.

Lærer Heidi Solem fra Storhamar videregående er godt fornøyd med egne elevers innsats.

– Praksis er en viktig del av yrket. Her får elevene trene på å lage et komplett, alderstilpasset opplegg med planlegging av poster, aktiviteter og mat, sier hun.

Middelalderspill

Tilbake i borggården har elevene tatt en ørliten pust i bakken før neste kamp. Selv om det tidvis er stressende, har videregåendeelev Camilla Arntsen Hellum oversikt.

– Vi har lagd en reise tilbake til middelalderen, med tempelriddere og hele pakka, smiler hun.

Rundt henne på alle kanter står kampklare sju- og åtteåringer.

– Det er oss mot de voksne, også får noen være konge, sier Trym Utkilen Småskjær.

– Vi tok dem nesten nå i stad. Jeg håper jeg får være konge nå, utbryter Mats Abell Furnes.

– Jeg må ha et sverd for å passe på fengselet, skyter Cornelia Bax Kristiansen inn.

– Det er mye bedre å være her enn på skolen. Her ute får vi god fisk til lunsj, sier Didrik Solheim Haugen – som lurer på om maten inneholder kortreist gjedde.

Barneskolelærer Ellen Lund observerer det hele. Hun er glad for å se hvordan elevene fra videregående oppnår godt samspill med hennes egne smårollinger.

– Dette er gull. Et helt fantastisk opplegg. Dette blir vi gjerne med på flere ganger, smiler hun.

Etter aktivitetsdagen på Domkirkeodden er elevene fra Storhamar videregående et lite, men viktig skritt nærmere å bli ferdig utdannede barne- og ungdomsarbeidere om noen år.

Les også
NYHET Hamarskolen med i pilotprosjekt.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.