– Det blir mange timer på scooteren, men vi er skientusiaster og møter bare blide mennesker. Det er absolutt verdt det, sier Henjum og Hersleth da vi møter dem i en liten pause i løypekjøringen. Etter to snøfattige vintre har de kjørt opp et større løypenett enn på flere år. De har hatt lange dager med dugnadskjøring i snøværet de siste dagene, men målet er at alle løyper skal stå klare til helga. Da har du veldig mange løypemuligheter å velge mellom innenfor Hamars grenser.

Blide unger

Krøniken møtte løyperkjørerne på Vold-jordet, rett bak den nye Kiwi-butikken. Fra Vold og Ajer kan du gå til Gubbestua og dermed komme inn på løypesystemet til Furnes. Det er også kjørt opp løype fra Hol kirkegård mot Gubbestua.

Fra Voldjordet kan du også følge løype ned på Mæhlumsløkka og ned i Ankerskogen.

– Her har vi kjørt opp løyper både nede på sletta og inne i skogen, forteller Kolbjørn Henjum, som møtte 30 blide barn på skitur da han kjørte opp løypene der.

– Ja, de sier at en skal ha bikkje for å komme i kontakt med folk. Men dette er mye bedre enn å ha bikkje, sier Egil Hersleth, og ler.

Ny løype

Henjum opplyser at de også ha kjørt opp løkkene i byen. Du finner nå for eksempel skiløyper både på Kubakken og i Tiger’n. Et supert tilbud både til barnefamilier og til andre som ikke vil sette seg i bilen for å kunne gå på ski. Enda har vi ikke nevnt alle de oppkjørte løypene i Furuberget.

I år har de også kjørt opp ei ny rundløype, via Kårtorp gård, ned til Olrud og inn til dyreklinikken.

– Det har vi gjort for at de som bor på Kårtorp-feltet også skal få adgang til løypenettet. Nå er det så mange der som skryter av tilbudet, sier Egil Hersleth.

På skiporet.no får du en oversikt over løypene i Hamar, men siden GPS-en har sviktet, er ikke alle de oppkjørte løypene grønne.

– Og så har vi en liten bønn til dere som er ute og går på beina: Vær snill å gå på siden av løypa, ikke midt i sporet, sier Kolbjørn Henjum.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00