Maren Ingeborg Gråblomst Galgum tar imot HA i pop-up-butikken sin, rett nedenfor posthustrappa i Hamar. Butikklokalet har hun fylt med møbler, bilder, tepper, barnemøbler og pyntegjenstander. En stor rosa plastpelikan tar imot deg i det du kommer inn døra. Alt er brukt og selges rimelig. Hvis du vil besøke butikken hennes må du være rask! Den er åpen i bare to uker, og i denne uka gjenstår bare lørdag. Neste uke åpner hun dørene mandag, torsdag og lørdag.

– Vi har nok hatt litt mer møbler enn de fleste, og nå var det på tide å rydde ut, sier Maren Ingeborg og konstaterer at det er blitt 30 kvadratmeter større plass hjemme. Ingen av møblene skal bli med hjem igjen. – Bortsett fra påfuglstolen, men den blir nok helt sikkert solgt, sier hun.

Blant møblene står også gamle, røde plysjstoler. Det er blitt henne fortalt at disse møblene sto på Hamar stasjon i samband med kongens signingsferd. Nå er de til salgs.

Men det er mer enn behovet for å få bedre plass som ligger bak pop-up-butikken hennes:

– Det er så kjedelig å selge ting via finn.no, og jeg synes det er det så trist at det skjer så lite i sentrum. Hvis flere av de tomme lokalene hadde hatt pop-up-shops, workshops og gallerier, ville det blitt mye fint å se og oppleve i sentrum. Det er mange der ute som har noe å bidra med, noe de er gode på som de kan vise fram, men da må gårdeierne også senke leiene sine. Det må da uansett være bedre enn at det står tomt, sier Maren Ingeborg Gråblomst Galgum, som etter en del telefoner fikk leie billig av Utstillingsplassen Eiendom.

I det daglige er hun travelt opptatt med maling og fotografering og tar gjerne imot besøk i atelieret sitt i Ottestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.