– Jeg er helt overveldet. Se så mye folk, sier Berit Johnsen, avdelingssykepleier på avdeling A på Finsalsenteret.

Lørdag var hun og veldig mange av kollegaene hennes på plass i boder med lynlotteri, de solgte grønnsaker og bær, de snurret lykkehjul, stekte sveler og kaffe. De ansatte sjøl hadde sørget for premier, mye hadde de fått fra gårder og fra næringsliv. Med god hjelp fra mange frivillige i Finsals venner og værgudene ble en fantastisk fin dag på tunet foran Finsalsenteret.

– Dette er veldig positiv. Et kjempefint arrangement, sier Randi Kjendalen og Maren Bakke Røed som bor i nabolaget.

Låten ideen

Ideen til markedsdagen kom da rundt 20 av de ansatte på Finsalsenteret var på en årlig oppdatering om hva som skjer innen demensomsorgen. Da var det sykepleiere fra Lesja som fortalte at de hadde laget markedsdag for at de eldre skulle få gjenoppleve det.

– Vi tente på ideen. Det er jo genialt. Vi skulle så gjerne ha tatt med de eldre på loppemarkedet nede i gågata eller på andre markeder, men det får vi jo ikke til. Men dette kunne vi få til, sier Berit Johnsen.

Finsalsenteret skal etter hvert sertifiseres som livsgledehjem, og markedet ble en fin start på det som kommer.

–Blant kriteriene er å skape gode opplevelser, liv og røre, og det har vi fått til her, sier Trine Pettersen, avdelingssykepleier på Finsalsenteret.

Knyttet sammen

Alle avdelinger på Finsal har vært med i planleggingen og gjennomføringen.

– Dette har også vært en fin og sosial opplevelse på tvers av avdelingene, forteller flere av de ansatte. Inntektene av loddsalget skal legges inn til neste års marked.

Finsals venner sørget for at også eldre hjemmeboende fikk komme på marked, og mange pårørende stilte opp med sine eldre. Nabolaget stilte opp og koste seg i sola.

Randi Marit Mæhlum-Rustad og Willy Rustad spilte opp, og flere tok en svingom. På tunet hadde også Tore og Anne-Birgit Kartomten tatt med seg høner, en hane og den tamme sauen Dagny som mer enn gjerne hilste på både barn og voksne.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00