– Vi trodde at vi kanskje kunne klare å få inn rundt 200 kroner. Men da vi talte opp og så at det var 1.200 kroner så feiret vi med kakao, forteller Ingeborg.

De tre jentene vil gjerne takke alle som ga penger til aksjonen deres. Alle pengene er nå sendt til kreftforeningen i Hamar.

Lagde sløyfer

Ingeborg, Elea og Hedvig går i sjette klasse på Lovisenberg skole. Nylig fikk de vikar i noen timer, og denne vikaren fortalte om brystkreftaksjonen som pågår hele oktober. Hele klassen ble satt til å fargelegge ark som de siden klippet i strimler og festet sammen til sløyfer.

– Etter skolen fant vi ut at vi kunne lage vår egen innsamling. Vi lagde massevis av sløyfer og gikk rundt på Vangli. Alle kunne bestemme hvor mye de ville betale for sløyfene. Noen ga oss 20 kroner, noen 50- og noen ga 100 kroner, forteller jentene.

De lagde sløyfer i ulike farger for de hadde lest på nett at de ulike krefttypene blir symbolisert gjennom ulike farger.

– Vi har tenkt å lage enda flere sløyfer og gå rundt på Hjellum. Vi rekker det før det er slutt på oktober, sier Hedvig.

Flott initiativ

Anne Rui i Kreftforeningen i Hamar synes det er utrolig flott initiativ av jentene. – Det har vært et stort engasjement rundt årets kreftinnsamling, sier hun.

Det er ikke første gangen de tre jentene tar initiativ. For en god stund siden samlet de inn penger til to leger som dro til et fjerntliggende land for å gjøre en innsats mot sykdom.

– Vi har satt opp en plan for 100 ting vi skal gjøre før vi starter på Ener. Disse innsamlingene våre er en del av den planen, men det står andre ting på den planen også, sier jentene og ler, uten at de vil røpe hva det er.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.