Tirsdagens oppvisning i Turnhallen var ikke bare saltoer og krumspring. I år har nemlig HIL turn for første gang valgt å kombinere en tradisjonell vinterferieleir med turning, med det å forske og eksperimentere.

Dette i samarbeid med gruppa Praktisk Realfag, der Anette Kjelsrud er daglig leder. Hun har en dobbeltrolle som tidligere leder for HIL turn og nåværende leder for troppsutvalget, noe som uten tvil er mye av grunnen bak samarbeidet.

– Vi har et konsept som heter «tren kropp og hjerne» fordi vi ser at kombinasjonen, det at ungene får variasjon i løpet av dagen, er noe de synes er kjempespennende. Barna har vært kjempefornøyde, sier Kjelsrud, som forteller at flere av barna i løpet av den siste dagen av todagersleiren har spurt om de kunne få lov til å fortsette med turn og forskning hele uka.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra flere foreldre om veldig engasjerte barn. De har jo fått med seg hjem ting de har laget i de praktiske eksperimentene, for å vise og fortelle foreldrene, forteller hun.

Selve avslutningsshowet ble satt i gang med smellgass, hydrogen og oksygen blandet sammen i en tom vannbeholder, en kombinasjon som smeller godt. E

tterpå ble det tid til både turnoppvisning og flere eksperimenter både med røyk og ild.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.