Du var kanskje ett av «ofrene» da studentene Synne Fossheim. Veronica Lie, Mari Kristin Baardvik, Ola Sangnes, Andreas Kleppe og Magnus Gimle utfordret hamarsinger til å sortere en haug med søppel på Stortorget denne uka?

Førsteårsstudentene som senere skal undervise i 5.- til 10. klasse hadde valgt nettopp søppelsortering som konkret emne når de skulle velge et tema fra FNs bærekraftsmål.

– De aller fleste var ganske flinke, og de mente at de var ganske bevisste på å sortere søppel hjemme, sier Veronica Lie.

– Barna var kanskje aller flinkest, sier Andreas Kleppe.

Men de hadde lagt inn noen små feller:

– Sjampoflasker som ikke var skylt, for eksempel. De fleste visste ikke at den da skal i restavfall, sier Mari Kristin Baardvik.

Hårspray var det også flere som hadde problemer med, det var ikke mange som la den i farlig avfall. Lyspærer var det også flere som var usikre på.

Prosjektet på Stortorget ble både fotografert og filmet, og studentene skal denne uka presentere prosjektet på skolen. Også flere av de andre studentgruppene har valgt søppel som tema.

– Jeg tror jeg er blitt mer bevisst på å sortere søppel etter dette, sier Synne Lie, og får nikk fra de andre.

– Det er jo bare å gjøre det. I Hamar har jo folk dunker så en behøver ikke fra på gjenvinningsstasjonen engang, sier Mari Kristin Baardvik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.